Σετ Επισκευής Δερμάτων, Δερματίνης και Βινυλίου – DIY Leather Vinyl Repair Kit

10,13 

Κωδικός προϊόντος: 101212 Κατηγορία:

Περιγραφή

*Σετ Επισκευής Δερμάτων, Δερματίνης και Βινυλίου – DIY Leather Vinyl Repair Kit*
Επισκευάζει τρύπες και φθορές σε δερμάτινα, δερματίνη ή υφάσματα και μπορεί να εξαφανίσει σχεδόν και όλες τις γρατσουνιές. Είναι ότι πρέπει για δερμάτινα καθίσματα αυτοκινήτου αλλά και σπιτιού αφού πολύ γρήγορα θα έχουν εξαφανιστεί οι ενοχλητικές τρύπες που κατά λάθος δημιουργήσατε.
Περιλαμβάνονται ειδικά υφάσματα επισκευών και διαφορετικά χρώματα για μίξη κάθε χρώματος ώστε να ταιριάζουν σε πάρα πολλά είδη δέρματος και χρωματισμών. Η χρήση του κιτ είναι σχετικά απλή και εύκολη.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε το ύφασμα στο μέγεθος που χρειάζεστε για να καλύψετε τη τρύπα που θέλετε. Μετά το περνάτε κάτω από την επιφάνεια που θέλετε να διορθώσετε και στη συνέχεια το βάφετε από πάνω με το ειδικό χρώμα που παρασκευάσατε.
Ένας μοναδικός τρόπος για να μην χρειαστεί να αλλάξετε ταπετσαρία στο αυτοκίνητο ή να πετάξετε το αγαπημένο σας τζάκετ λόγω μιας μικρής τρυπούλας.

Οδηγίες Χρήσης:
Εξασκηθείτε σε κομμάτι βινυλίου πριν προχωρήσετε στην πραγματική επισκευή.
Διαβάστε τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το ΚΙΤ.
1. Καθαρίστε και στεγνώστε την επιφάνεια επισκευής με απορρυπαντικά του σπιτιού. Κόψετε τις κλωστές με ξυράφι ή μαχαίρι.
2. Κόψετε ένα κομμάτι υφάσματος λίγο μεγαλύτερο από την οπή και χρησιμοποιήστε την σπάτουλα για το τρυπώσετε κάτω από την επιφάνεια που θα επισκευάσετε. Σημείωση: Εάν η οπή είναι μικρότερη του ¼ της ίντσας δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το ύφασμα.
3. Το ΚΙΤ περιέχει διάφορα φύλλα. Μετά το στέγνωμα της επισκευής επιλέξατε αυτό που μοιάζει με το βινύλιο του αυτοκινήτου σας. Σχεδιάστε το σχήμα της ζημιάς στην εξωτερική πλευρά του φύλλου (This side up). Αυτό θα σας βοηθήσει να τοποθετήσετε με ακρίβεια ζεστό σίδερο.
4. Με την σπάτουλα γεμίστε με κόλλα την οπή μέχρι το ύψος της επιφάνειας. Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει για 4 ώρες. Όταν στεγνώσει εντελώς θα ζαρώσει πολύ σφικτά αφήνοντας ένα διάκενο το οποίο πρέπει να γεμίσετε με το μίγμα του χρώματος.
5. Εάν 1 από τα 7 χρώματα ταιριάζει στο χρώμα του βινυλίου που θα επισκευάσετε, χρησιμοποιήστε το απ’ευθείας. Εάν όχι, αναμίξετε τα χρώματα μέχρι να πετύχετε το χρώμα που ταιριάζει στο βινύλιο που θα επισκευάσετε.
6. Χρησιμοποιώντας την σπάτουλα απλώστε το μίγμα του χρώματος στο σημείο της επισκευής. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα μίγματος γύρω από την ζημιά. Λειάνατε τις άκρες ώστε να γίνει ισομετρική η επιφάνεια. Η σωστή εφαρμογή του μίγματος απαιτεί μεγάλη προσοχή. Σκουπίστε τα περισσεύματα γύρω από την ζημιά. ΜΗΝ ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ. Βάλετε λιγότερο μίγμα αλλά όχι περισσότερο. Κολλήστε το φύλλο με κολλητική ταινία πάνω από το υγρό μίγμα. Βεβαιωθείτε ότι το σχήμα που σχεδιάσατε στην εξωτερική πλευρά του φύλλου είναι ακριβώς πάνω από την ζημιά.
7. Χρησιμοποιήστε το σίδερο του σπιτιού ή το εργαλείο μεταφοράς θερμοκρασίας ή τον αναπτήρα του αυτοκινήτου. Με το σίδερο στην υψηλότερη κλίμακα θερμοκρασίας και αφήστε το να ζεσταθεί για 3 λεπτά ( το εργαλείο μεταφοράς θερμοκρασίας χρειάζεται τον ίδιο χρόνο να ζεσταθεί). Αμέσως τοποθετήστε την άκρη της καυτή πλάκα του σίδερου ή το εργαλείο ή τον αναπτήρα πάνω στο σχέδιο του φύλλου. Μη αφήσετε να ακουμπήσει το καυτό μέταλλο το βινύλιο. Κάνετε περιστροφικές κινήσεις για 35-45 δευτερόλεπτα ή μέχρι να κρυώσει το ζεστό μέταλλο επί του φύλλου. Μη αφαιρέσετε το φύλλο. Εάν η ζημιά είναι μεγάλη πρέπει να επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με το σίδερο ή το εργαλείο ή τον αναπτήρα. Η ζέστη πρέπει να πάει σ’ όλα τα σημεία και σε όλη την επιφάνεια της ζημιάς και γύρω από αυτήν. Αφαιρέστε το φύλλο. Αν η περιοχή της ζημιάς είναι ακόμα υγρή ή κολλάει πρέπει να επαναλάβετε το βήμα επτά.
Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εργασία απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία. Ακολουθήστε σωστά τις οδηγίες. Να φοράτε πάντα προστασία στα μάτια και χέρια, καθώς οι κόλες και οι βαφές μπορεί να προκαλέσουν βλάβες.